HET LAB - EXCHANGE LAB
ARTISTIEK UITWISSELINGSLAB
wo 23 feb – vr 25 feb / HET LAB / volzet
Gedurende drie dagen gaan Vlaamse makers voor jong publiek in een artistieke dialoog met Akram Khan Company o.l.v. rehearsal director Nico Ricchini.
In 2019 organiseerden we een eerste artistieke uitwisseling rond poppen- en objectentheater met Silencio Blanco (Chili), Hop Signor (Griekenland) en de Vlaamse makers Lize Pede, Dries De Win en Sven Ronsijn. Daarnaast focusten we op Zuid-Amerika met key-notes van Bebe de Soares, Gerhard Verfaillie en Pilar Santelices.
In 2020 gingen de kunstenaars van het Chileense gezelschap La Llave Maestra en de Vlaamse makers Elke Van der Kelen, Naomi Kerkhove en Yentl De Werdt met elkaar in een verkennende artistieke dialoog. Bedoeling was opnieuw om wederzijds elkaars artistieke taal te verkennen in een context van intercontinentale culturele diversiteit. Daarnaast organiseerden we een symposium over duurzaamheid binnen de internationale werkcontext.
Het laatste deel van Think local create global wordt een artistieke uitwisseling tussen vijf makers en Akram Khan Company. Een dialoog tussen oost en west, tussen traditie en hedendaags, tussen theater en dans.
Dit zijn de vijf deelnemers aan het exchange lab in 2022:
YENTL DE WERDT
Yentl de Werdt studeerde af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en in 2006 van de hedendaagse dansschool P.A.R.T.S. Ze danste voor Anurekha Ghosh & Co (UK) , Rosa Mei/Co 13 (China), Randi De Vlieghe, Bassim Altayeb, Benjamin Vandewalle en Akram Khan Co. voor de openingsceremonie van de de Olympische Spelen. Op dit moment maakt ze voorstellingen en workshops met jongeren voor diverse organisaties en haar eigen AYU vzw.
LARA DERUYTER
Lara Deruyter studeerde recent af aan de Fontys Dance Academie in Tilburg. Ze volgde tal van workshops en masterclasses waar ze repertoire van Sidi Larbi Cherkaoui omvormde tot een video project gemaakt door Elias Lazaridis, een van zijn dansers.
Samen met Henna Männikkö en drie andere mensen maakte ze het stuk Beauty box wat vorige zomer te zien was in Nederland. En voor LAP vzw speelt ze in de voorstelling Time play en verzorgt ze voor het gezelschap ook dansworshops.
ZOE DEMOUSTIER
Zoë Demoustier studeerde af aan de mime-opleiding van AHK Amsterdam, waarna ze een master haalde aan RITCS Brussel. Ze werkt graag intergeneratief, werkte mee aan heel wat projecten (o.a. met Michiel Vandevelde, Compagnie Aira) en maakte de voorstellingen nesten (4+) en Wat was en wat nu? (8+) bij fABULEUS.
AMALIA HERRERA
Amalia Herrera is afkomstig uit Uruguay, studeerde ‘performing arts’ in Uruguay en Brazilië. Ze speelde in heel wat Latijns-Amerikaanse voorstellingen en daarna ook in Nederland (film en theater). Voor HET LAB werkte ze aan Azul (Krokusfestival 2019). Daarnaast geeft ze dansworkshops in Nederland en België.
AMALIA RUOCCO
Amalia Ruocco is Italiaanse, studeerde aan de school voor hedendaags circus in Torino en later ook in Bologna. Ze geeft worskhops en werkte mee aan diverse producties, o.a. met Zaches Teatro, Artemis Danza en Teatro dei Venti. Ze werkte mee aan het African Circus Festival in Ethiopië en is geselecteerd door Assitej Italië voor het Passport-project.
Krokusfestival is een project van cultuurcentrum Hasselt disclaimer & privacy | voor de pers | archief | over