Think local create global 2.0: CHAIN REACTION italië
di 21 feb 2023 / 10 u – 12 u / Vrijzinnig Punt, Rodenbachstraat / voor professionelen / gratis mits registratie
OP ZOEK NAAR NIEUWE SAMENWERKINGSMOGELIJKHEDEN:
REAZIONE A CATENA / CHAIN REACTION (ITALIË)
Tijdens Krokusfestival 2022 presenteerden we al dit Italiaanse netwerk van festivals en gezelschappen die door samenwerking op zoek gaan naar duurzame artistieke uitwisseling voorbij de grenzen van het louter presenteren en internationaal spelen op festivals.
Krokusfestival en Chain Reaction gaan een samenwerking aan, niet alleen tijdens de festivals, maar via werkplek HET LAB ook tijdens het jaar. Samen willen we artiesten/makers/creatieve geesten in contact brengen met elkaar, live en online, om tot een andere manier van uitwisseling te komen.
Cristina Cazzola, artistiek directrice van Segni d’Infanzia
Projectpartners: SEGNI New Generations Festival (Segni d’infanzia), ASSITEJ Italia, KIDS (Factory Compagnia Transadriatica), Visioni di futuro, Visioni di teatro (La Baracca), Trallallero (Teatroalquadrato), I Teatri del Mondo (La Gru), Teatro fra le Generazioni (Giallo Mare Minimal Teatro)
OVER HET PROJECT THINK LOCAL CREATE GLOBAL 2.0
2017 – 2022
Tussen 2017 en 2022 was Think local create global een traject waarin we de mogelijkheden onderzochten van internationale artistieke samenwerking.
In 2017 verkenden we China (Forinna Chen en Tony Reekie), Chili en Brazilië (Bebe de Soares en Andrea Perez de Castro), Thailand (Adjiima Na Patalung), Egypte (Mohamed El Ghawy) en Nigeria (Jerry Adesewo).
In 2018 focusten we op India (Ruchira Das), Tunesië (Ben Abdelssalem Walid), Brazilië (Karen Acioly) en Chili (Pilar Santelices,) en op de artiesten zelf (Alvaro Morales, Edurne Rankin Garcia en Andrea Jabor).
In 2019 organiseerden we een eerste artistieke uitwisseling rond poppen- en objectentheater met Silencio Blanco (Chili), Hop Signor (Griekenland) en de Vlaamse makers Lize Pede, Dries De Win en Sven Ronsijn. Daarnaast focusten we op Zuid-Amerika met key-notes van Bebe de Soares, Gerhard Verfaillie en Pilar Santelices.
In 2020 gingen de kunstenaars van het Chileense gezelschap La Llave Maestra en de Vlaamse makers Elke Van der Kelen, Naomi Kerkhove en Yentl De Werst met elkaar in een verkennend artistiek dialoog. Daarnaast organiseerden we een symposium over duurzaamheid binnen de internationale werkcontext.
In 2022 zetten we een artistieke uitwisseling tussen vijf Vlaamse makers en Akram Khan Company. Een dialoog tussen oost en west, tussen traditie en hedendaags, tussen theater en dans. En het laatste symposium, CONNECTING NETWORKS, ging over alternatieve, innovatieve manieren van internationale samenwerking.
Think local create global 2.0
Vanaf 2023 verdiepen we dit project met een concrete jaarlijkse werking. Tijdens Krokusfestival zullen we jaarlijks een focus leggen op een bepaald land/regio/continent én onze werkplek HET LAB gaat doorheen het jaar een samenwerking aan met een buitenlandse organisatie om een zogenaamd artistiek uitwisselingslab op te zetten.
Krokusfestival is een project van cultuurcentrum Hasselt disclaimer & privacy | voor de pers | archief | over