Zoë Demoustier

'95
residence
Mon 4 Mar and Mon 27 May
4 Mar
and
27 May

projectomschrijving

Met Zoë Demoustier werkt HET LAB een zogenaamd makerstraject uit. In de periode 2023-2027 kan Demoustier bij ons terecht voor regelmatig onderzoek en research. Na de productie What remains (opener Krokusfestival 2023), loopt het onderzoek verder.

Nu wil Demoustier jonge mensen bevragen over wat dansrepertoire voor hen betekent. Ze gaat uit van bestaande werken van (toonaangevende) dansmakers in de jaren ‘80/'90 die het landschap mee hebben bepaald. Samen met een groep jongeren en kinderen bekijkt ze de bewegingen en beelden om die vervolgens met hen te herinterpreteren. Veel vragen komen aan bod, zoals wat is repertoire, welke bewegingen herkennen we, wat is nieuw of anders, wat is nieuw vandaag? Welke makers kennen we vandaag, wie zijn we vergeten? Wat zouden wij doorgeven? Hoe zou een choreografie er over 30 jaar uitzien? 

Dit research-lab bestaat uit workshops met kinderen en jongeren én een archiverend onderzoek samen met enkele experts in dramaturgie, geluid en choreografie.

doel van de residentie

Het eerste residentieblok is toegespitst op observatie en herinterpretatie van beweging samen met een diverse jonge groep in de vorm van workshops en ontmoetingen. Op basis daarvan wordt samen met de groep een nieuwe score of bewegingsfrase geschreven. Later dit seizoen zal Zoë terugkomen om verder te werken aan dit research-lab.