ULTRA (14+)

fABULEUS / Reut Shemesh
openingsvoorstelling
wo 7 feb 20:00 - 21:00
cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
concert- & theaterzaal
7 feb
20:00 - 21:00
Geweest

“It is harder to be a man today, and in many ways, that’s a good thing.”
- Christine Emba

Krokusfestival heeft een traditie om krachtig te openen, en daarbij vaak het podium te geven aan kinderen en/of jongeren. In 2024 gaan we verder op dat élan met deze ijzersterke productie!

In deze dansproductie laten tien jongeren hun ‘mannelijke’ energie de vrije loop: explosief en kwetsbaar. Op de dunne lijn tussen feestvreugde en rebellie. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.

OVER HET GEZELSCHAP

Choreograaf Reut Shemesh was de voorbije jaren onder meer huisartiest bij K3/Hamburg en tanzhaus nrw Düsseldorf. Voor de creatie van ULTRA liet Reut zich inspireren door de dynamiek van fanatieke voetbalsupporters en door de persoonlijke vragen die ze zich stelt als moeder van een opgroeiende zoon.

credits

 concept & choreografie Reut Shemesh / dans Pieter Claes, Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers & Fien Simons / assistentie choreografie Katja Pire / kostuums Joëlle Meerbergen / scenografie & licht Ronni Shendar / muziek Simon Bauer / coproductie tanzhaus nrw, Perpodium & STUK / met steun van Kunststiftung NRW / © Clara Hermans
fabuleus.be / reutshemesh.com