VEELGESTELDE VRAGEN

hoe belangrijk is de aangeduide leeftijd bij een voorstelling?

De aangeduide leeftijd bestaat uit twee delen: een cijfer en een +-teken. 

Laten we met het laatste beginnen: de + geeft aan dat de voorstelling ook bedoeld is voor volwassenen. Daarom hebben we het nooit over kindervoorstellingen, maar over familievoorstellingen of voorstellingen voor jong publiek. Dat geeft wel aan dat deze voorstellingen gelaagd en intergenerationeel zijn.

Gebaseerd op de ontwikkelingsfases van een kind, geven makers en gezelschappen altijd een minimale leeftijd aan. Ze baseren zich zowel op wetenschappelijke inzichten maar ook op hun eigen expertise. Uiteraard is elk kind uniek en lopen bepaalde kinderen wat voor of achter op een bepaalde ontwikkelingsfase, maar toch vragen we de leeftijdsaanduiding te respecteren zodat de beleving van alle kinderen optimaal is.

KAN IK MEERDERE VOORSTELLINGEN OP DEZELFDE DAG BEZOEKEN?

Uiteraard kan dat! Bij de opmaak van de programmering zien we erop toe dat er elke dag voorstellingen plaatsvinden voor verschillende leeftijden. Daarnaast zijn er allerlei festivalactiviteiten die vaak gratis zijn.

Mocht je ervoor kiezen met je (klein-)kinderen twee voorstellingen per dag te bekijken, plan dan even een pauze in tussen beide. Dat kan met één van de gratis activiteiten op het festival of een bezoekje aan 't Theatercafé. Houd wel steeds rekening met de lengte van de voorstelling en de wandel- of reistijd van de ene locatie naar de andere.

Als je een FAMabo hebt, kan je extra voorstellingen toevoegen aan abonnementsprijs.

WAAR KAN IK TIJDENS HET FESTIVAL TICKETS KOPEN?

Als je vooraf nog geen kaarten kocht, kan dat nog tijdens het festival: via de website of aan de kaartverkoop in het festivalcentrum (CCHA, Kunstlaan 5). Deze is elke dag geopend van 10 tot 17 u en één uur voor elke avondvoorstelling.

Ook op locaties buiten het festivalcentrum kan je tickets kopen, zo lang deze beschikbaar zijn. Betalen kan het liefst met kaart of via de smartphone.

We geven wel mee dat voorstellingen vaak op voorhand volzet zijn en er op de speeldag geen kaarten meer beschikbaar zijn. Bij uitverkochte voorstellingen kan je je op de wachtlijst registreren en/of naar de voorstelling komen en hopen dat een aantal mensen niet opdagen. Dit laatste kunnen we niet garanderen en we wijzen je erop dat je verplaatsing misschien voor niets is... 

MOGEN KINDEREN ALLEEN NAAR DE VOORSTELLING GAAN KIJKEN?

De voorstellingen tijdens Krokusfestival zijn familievoorstellingen, dus bedoeld voor (groot)ouders en kinderen samen. We zijn bijzonder overtuigd dat genieten van een voorstelling met verschillende generaties een meerwaarde heeft. Daarnaast is het belangrijk dat een kind zich in een omgeving veilig voelt. Wijzelf doen er alles aan om dat te realiseren, maar de aanwezigheid van (groot)ouders of een volwassen begeleider is daarin essentieel. Daarom laten we kinderen zonder volwassen begeleider niet toe tot de voorstellingen.

WELKE FACILITEITEN ZIJN AANWEZIG OP HET FESTIVAL?
  • Voor eten en drinken kan je terecht in 't Theatercafe.
  • Op de toiletten kan je de pamper van je kind verversen.
  • Je kan gebruik maken van een ringleiding op vertoon van je ID.
  • Je kan gebruiken maken van de personenlift tussen vergaderzaal 2 en 3 om naar de eerste verdieping te gaan.
WAAR KAN IK TERECHT VOOR INFO TIJDENS HET FESTIVAL?

In het festivalcentrum (CCHA, Kunstlaan) vind je onze infodesk, dichtbij de kaartverkoop en naast de ingang van 't Theatercafé. Daar kan je dagelijks van 13.30 tot 17.30 u bij onze festivalmedewerkers terecht voor alle informatie en vragen omtrent voorstellingen, andere activiteiten en tentoonstellingen, locaties, leeftijdsaanduidingen en toegankelijkheid.

Deze informatie vind je ook terug op deze website en in onze programmabrochure. Deze is ter beschikking in het festivalcentrum en op alle locaties.

Mocht je alsnog kaartjes willen kopen of wil je graag weten of er voor een bepaalde voorstelling nog kaarten beschikbaar zijn, dan kan je direct terecht bij onze kaartverkoop, vooraan in het festivalcentrum.

OP WELKE LOCATIES VINDT HET FESTIVAL PLAATS?

TOEGANKELIJKHEID LOCATIES

Alle locaties zijn rolstoeltoegankelijk.

MEER INFO

WORDEN TICKETS TERUGBETAALD OF GERUILD?

Gekochte tickets worden niet omgeruild of terugbetaald tenzij in enkele uitzonderlijke gevallen waar een Theaterbon je aangekochte kaartjes vervangt: 

  • bij annulatie van een voorstelling
  • bij onverwachte, dringende ziekenhuisopname (doktersattest vereist)
  • bij overlijden van de ticketkoper (akte van overlijden vereist), niet bij overlijden van een familielid of aanverwante

Heb je een ticket voor een uitverkochte voorstelling en ben je verhinderd? Contacteer dan kaartverkoop@ccha.be. We bekijken graag of we iemand op de wachtlijst met jouw ticket gelukkig kunnen maken en je ontvangt een theaterbon ter waarde van hetzelfde bedrag.

opgelet

Koop enkel tickets via de officiële verkoopkanalen van CCHA. CCHA is de enige officiële verkoper van tickets voor voorstellingen georganiseerd door CCHA. De Wet van 30 juli 2013 wordt uitdrukkelijk van toepassing verklaard op deze verkoop. Bijgevolg is gereguleerde doorverkoop van dit ticket, zelfs zonder winstmarge verboden. Occasionele doorverkoop met winstmarge is eveneens verboden. Tickets aangekocht in strijd met dit verbod zijn ongeldig. CCHA behoudt zich het recht voor tickets aangekocht in strijd met dit verbod te blokkeren en de houder van die tickets toegang tot betreffend evenement te weigeren.

MOGEN LAATKOMERS DE ZAAL NOG BINNEN?

Het kan gebeuren dat door allerlei omstandigheden je te laat bent voor de voorstelling. Dat is niet fijn voor jou, voor de kinderen, voor de andere toeschouwers en vaak ook niet voor de spelers. 

De gouden raad is dan ook: probeer 20’ voor aanvang aanwezig te zijn. In het festivalcentrum hebben we een leuke leeshoek en zijn er andere activiteiten, op locatie kan u even rust vinden voor aanvang.

De regel is dat laatkomers de zaal niet meer binnen kunnen. Bij aanvang laten we ook mensen binnen die op de wachtlijst staan.

Voor zover de voorstelling en de zaal het toelaat maken we dan alsnog een kleine uitzondering op de regel. Dat geldt nooit voor vlakke vloerzalen, podium-op-podium opstellingen of kleine, bijzondere installaties voor kleinere publieksgroepen.

Tickets van laatkomers worden niet terugbetaald.