Antichambre / Voorkamer (7+)

Stereoptik (FR)
Belgische première
ma 12 feb en di 13 feb
12 feb
en
13 feb

Visueel en muzikaal gedicht van magische schoonheid.

Op het podium: een tekentafel, verschillende muziekinstrumenten, een groot scherm. Dit is de wereld van Romain en Jean-Baptiste. De ene tekent, de andere speelt. Samen leiden ze ons over het pad van hun ideeën. We zien een schets, een gum die alles uitveegt, een nieuwe poging, een auto, een landschap: we horen klanken, geluiden, ritme, muziek, … 

Het lijkt of we met ons allen in een verhaal beland zijn. Een verhaal op het podium met Romain en Jean-Baptiste, een verhaal op het scherm met een jongeman die een foto vindt uit zijn kindertijd.  
Soms zie je een voorstelling die je verbluft, verwondert, fascineert. Antichambre was er zo eentje toen onze programmeur ze voor het eerst zag. Een topvoorstelling in beeld en muziek die ontroert en aan het einde ook nog eens iedereen verrast. Benieuwd? Aarzel niet, dit moet je zien! 

over het gezelschap 

Stereoptik bestaat uit Romain Bermond en Jean-Baptiste Maillet, beiden beeldend kunstenaar en muzikant. Elk van hun voorstellingen wordt live onder de ogen van het publiek opgebouwd. Schaduwtheater, objecten en poppen, stomme films, unplugged of elektronische concerten, sprookjes en tekenfilms: er zijn veel gebieden en genres waar het duo graag mee speelt. Aan de basis van de vele kunstvormen die op het podium verschijnen ligt één principe: het publiek het technische proces tonen dat leidt tot de verschijning van personages, van scènes, van een verhaal. Visueel, muzikaal en zonder tekst wekken de creaties van Stereoptik nieuwsgierigheid en verwondering op bij publiek van alle leeftijden en alle nationaliteiten. 

credits

 concept & spel Jean-Baptiste Maillet &Romain Bermond / productie Les 2 bureaux / coproductie Théâtre de la Ville-Paris, Le Trident Cherbourg-en-Cotentin, l’Hectare-Territoires vendômois, Centre national de la Marionnette, Le Sablier, Pôle des arts de la Marionnette en Normandie, Centre national de la Marionnette, Le Parvis, Scène Nationale de Tarbes Pyrénées, Lux & Scène nationale de Valence, Folimage, Valence / © stereoptik
www.stereoptik.com