Teksttheater vanuit drie perspectieven

Krokusfestival & Ivre de Mots
ma 12 feb 14:30 - 15:30
knst., Hasselt
Kunstlaan 12, 3500 Hasselt
12 feb
14:30 - 15:30
Geweest

Onze hedendaagse auteurs van theaterteksten zorgen voor een rijk en uniek podiumkunstenlandschap in Vlaanderen en Nederland. Ook internationaal wordt hun talent gewaardeerd. Toch zijn in Frankrijk onze auteurs vandaag nog relatief onbekend. De Vlaamse en Nederlandse instellingen, Fonds Podiumkunsten NL, Literatuur Vlaanderen en Kunstenpunt, bundelen hun krachten om samen het werk van Nederlandstalige auteurs te promoten. Onder de titel Ivre de Mots worden er verschillende momenten en samenkomsten georganiseerd tussen het Nederlandse, Vlaamse en Franse veld om in gesprek te gaan, kennis te verdiepen en praktijken te delen.

Ook binnen het tekst(theater) voor jong publiek zien wij tussen deze drie landen interessante verbanden. Welke thema’s komen vandaag veel aan bod? En hoe vertaalt dit zich naar het podium? Welke positie heeft de toneelschrijver en de tekst binnen de praktijk in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk? En hoe kijken wij naar de dramaturgie van tekst voor jong publiek binnen deze drie landen?

In samenwerking met Scènes d’Enfance en Krokusfestival nodigen wij een groep auteurs van die regio's (NL/VL/FR) uit om verder in te gaan op de context waarin zij werken, de overeenkomsten en verschillen. Deelnemers aan dit 3-landen/talen-project zijn: Talulah Huyghens, Esther de Gries, Nina van Tongeren, Frank Siera, Sanne Schuhmacher, Pieter Delfosse, Dalilla Hermans, Caroline Stella en Karin Serres. Ze wisselen heel graag van gedachten met iedereen die teksten in het jeugdtheater een warm hart toedraagt! 

Na een gemodereerd gesprek openen wij het debat naar het publiek. We nodigen u uit om samen verder te denken dan onze taalgrenzen en het schrijven als pure tekstvorm.

credits