Manon Avermaete

Het mede-eigenaarschap van het jonge kind tijdens de artistieke performance (onderzoek)
residentie
ma 14 aug en ma 9 okt
14 aug
en
9 okt

projectomschrijving

Na een theoretisch georiënteerd vooronderzoek ontving Manon Avermaete een beurs van de Vlaamse Overheid om haar onderzoek, het mede-eigenaarschap van het jonge kind tijdens de artistieke performance, voort te zetten.  In dit tweede deel van het onderzoek wil ze een praktijk oprichten waarin ze op zoek gaat naar een methodologie om kinderen uit te nodigen deel te nemen aan de voorstelling.

Ze gaat nog een stapje verder, als maker wil ze een performatieve artistieke ruimte ontwerpen waarin nog alles mogelijk is. Ze wil de grenzen tussen maker en het jonge publiek aftasten. Avermaete gaat op zoek naar wat uitnodigt, ze stelt voor, ze speelt mee, ze doet een suggestie... Samen met haar jong publiek zoekt ze naar nieuwe mogelijkheden. 

doel van de residentie

Tijdens de residentie periode in augustus zal Avermaete experimenteren met materialen, en met de scenografie in relatie met het lichaam. Ze wil niet-sturend maken en de artistieke ruimte die uit deze zoektocht zal evolueren, zal pas na de interactie met de kinderen zijn finale vorm aannemen. In een tweede residentie periode in oktober zal Avermaete haar doelpubliek uitnodigen, of ze vertrekt richting scholen en brengt het experiment tot bij de klas.