The round (8+)

Claire Croizé / ECCE
première
za 1 mrt en zo 2 mrt
1 mrt
en
2 mrt

In 2014 maakte Claire Croizé de voorstelling Primitive voor volwassen publiek. In Cultuurpodium lazen we toen: “De dans toont hun schoonheid en benadrukt fysieke en culturele verschillen. Het publiek geniet van hun nabijheid en het zichtbare plezier waarmee ze dansen.”

Tien jaar later herneemt Claire Croizé de productie, nu gedanst door zes jongeren tussen 8 en 13 jaar. Ook nu neemt het publiek plaats op een ronde tribune dicht bij de dansers. Zo voelt de voorstelling aan als een explosie van vitaliteit en energie door lichamen in beweging, nauw verbonden met elkaar en hun omgeving.

The round gaat niet alleen over de fysieke kracht van de dans, maar ook over het creëren van een groep en het gevoel van gemeenschap of solidariteit. Toch blijft de eigen persoonlijkheid van de jongeren zichtbaar, zeker ook omdat ze putten uit hun culturele achtergronden en persoonlijke ervaringen.

ECCE (Croizé en Guilloteau) stonden 's avonds al vaak op het podium in CCHA. Tijdens Krokusfestival 2025 gaat Croizé in première met deze originele en fascinerende bewerking met kinderen en voor jong publiek!

credits

concept & choreografie Claire Croizé / dramaturgie Etienne Guilloteau / assitent Youness Khoukhou / dans zes kinderen n.t.b. / scenografie Jozef Wouters & Robrecht Ghesquière / kostuums Anne-Catherine Kunz / licht Marc Dewitt / coproductie HET LAB Hasselt & Ultima Vez / met dank aan Rosas Dancingkids, Danspunt & Decoratelier / © Claire Croizé
ec-ce.be