Denis Gysen

Glow! (6+)

Audrey Dero & Oriane Varak
première
za 10 feb - zo 11 feb
10 feb
-
11 feb

Beeldende voorstelling die het begrip ‘verwondering’ binnenstebuiten keert.

Ergens op de planeet SHINE woont Caniche Royal. Ze houdt van alles wat schittert en blinkt. Haar grote idool is PomPom Glitter. Ze draagt de kleren waarin Glitter schittert, in de oogverblindende kleuren die Glitter zo goed staan. Ze loopt als Glitter, koopt als Glitter, hoopt op een flitsend leven als dat van Glitter, en zucht: waarom kan ik niet zijn zoals Zij?

Stilaan verliest Caniche alle hoop. Alle goesting. Alle glans. Tot er, vanuit het eindeloze universum, iemand opduikt, als bij toeval en onverwacht. Iemand die met zijn zachte gloed alles in een ander daglicht zet… 

Glow! is een visuele en fantasierijke trip, een onvoorspelbare fabel ter bevordering van onze ver-beeld-ing. Want daar gaan deze makers keihard voor: kunnen we met onze fantasie de dagdagelijkse wereld her/betoveren tot een swingend uitdagend universum?

Denis Gysen

OVER HET GEZELSCHAP

Audrey Dero volgde haar opleiding aan het INSAS in Brussel en is zowel actrice als maker. Zij creëert beeldend theater en objecttheatervoorstellingen, waarvan het universum zich ontwikkelt binnen scenische inrichtingen waar de toeschouwer een intieme relatie met de voorstelling kan aangaan.

Oriane Varak volgde een theateropleiding in Parijs en richtte daarna haar bedrijf op in Brussel. Haar werk, beeldend en lichamelijk, is vergelijkbaar met dans.

Audrey en Oriane ontmoetten elkaar in Frankrijk tijdens een objecttheater- en dansworkshop met Nicole Mossoux en Agnès Limbos in 2011. Kort daarna, begonnen ze samen te werken. Ten eerste, als artistieke coaches voor elkaar. Daarna nodigde Audrey Oriane uit om op te treden in twee van haar creaties (Down Tiger Down en ZwartVogels).

Tijdens Audreys laatste creatie wilden ze allebei samen iets creëren, rond een universum en een thema dat hen verenigt: alles wat schittert!

Schoolvoorstellingen

woe 07 feb, 09.30 u
do 08 feb, 09.30 u
vr 09 feb, 09.30 u

All the world's a stage and all men and women merely players

Shakespeare

credits

 concept & spel Audrey Dero & Oriane Varak / dramaturgie Mieke Versyp / muziek Guillaume Le Boisselier / kostuums & props Leentje Kerremans / decor Giovanni Vanhoenacker / licht Jef Philips / outside eye Sarah Yu Zeebroek / bewegingen Gordon Wilson / poppen France Everard / coproductie Pudding asbl, HET LAB Hasselt & Théâtre de Namur / met steun van Theater Antigone, ékla, La montagne magique, Wolubilis, de Grote Post, Schouwburg Kortrijk, GC Ten Noey / © Denis Gysen
cargocollective.com/audreydero