Fratssen (allen)

BRONKS / Ballet Dommage
wo 14 feb 20:00 - 21:00
OC De Wimbert, Hasselt
Wimmertingenstraat 5, 3500 Hasselt
14 feb
20:00 - 21:00
Geweest

uitnodiging: graag verwachten we jullie allen op ons familiefeest!

Familie Fratssen viert feest want Robert is gekrompen en dat is beter! Alle vergeten tantes, vergeelde nonkels en andere aangetrouwde aanhangsels mogen, met meetlat, het resultaat komen bezichtigen in OC De Wimbert. 

Fratssen theatraliseert de vreugden en gênes van het familiefeest en serveert de toeschouwers een buffet van onuitgesproken vetes en goedbedoelde familieliefde. 

Verwacht echter geen klassieke erfenisdiscussies, echtscheidingsperikelen en/of familieproblemen. Deze clichés halen de voorstelling niet. Het zijn veeleer de petites histoires die op de voorgrond treden. 

*zoals bij een echt familiefeest zijn alle leeftijden, ja echt álle leeftijden, welkom!

OVER HET GEZELSCHAP

Bij Ballet Dommage, het theatergezelschap van Katrien Valckenaers en Maxim Storms, is het publiek evenveel deel vande voorstelling als zijzelf. Hun werk is absurd, bevreemdend en avontuurlijk. Ze creëren zowel binnen als buiten de theaterzaal voorstellingen voor jong en oud in een volkse sfeer. De belevenis die gebaseerd is op een romantisch beeld van hoe theater vroeger op pleinen gebracht werd, staat centraal in hun locatieprojecten. Experiment en toegankelijkheid wisselen elkaar voortdurend af, met een fysieke, absurd-talige en beeldende theatertaal als constante onderlaag. 

credits

concept Katrien Valckenaers & Maxim Storms / eindregie Randi De Vlieghe / spel Katrien Valckenaers, Maxim Storms, Mourad Baaiz, Marjan De Schutter, Leen De Veirman, Billie-Joanna Tcheke, Zita Windey & Victor Vermaerke / scenografie Rachid Laachir / kostuums Rosa Schützendorf / licht Geert Vanoorlé / © Illias Teirlinck
bronks.be / balletdommage.be