Alexia Bombaci

The watching machine / De kijkmachine (7+)

Macarena Recuerda Shepherd (SP)
Belgische première
ma 12 feb en di 13 feb
12 feb
en
13 feb

Lang, heel lang geleden vond je ze op kermissen, van die zogenaamde spectaculaire ‘kijkmachines’ die door spiegels de meest diverse optische effecten maakten. Soms huiverig, vaak gewoon grappig. 

Macarena Recuerda Shepherd transformeert het hele podium in zo’n gigantische machine. Met licht, spiegels, objecten, schaduwen en reflecties zet ze iedereen graag op het verkeerde been. Het resultaat? Een verrassende, soms ongelooflijke, vaak humoristische voorstelling. Soms echt, soms illusie, soms theater.  

The watching machine is een boeiende en fascinerende visuele voorstelling, een optische illusie, een visueel kleinood van onbetwistbare plastische en poëtische schoonheid.

over het gezelschap

Macarena Recuerda Shepherd is opgeleid in podiumkunsten, theater en dans. Hoewel ze een diploma heeft van het Institut del Teatre, ligt haar interesse bij participatieve projecten die tot doel hebben nieuwe vormen van ontmoeting met kunst te creëren. Sinds 2012 draait haar onderzoek om de rol van de toeschouwer. Ze bedenkt nieuwe ruimtes om te spelen, te creëren en te denken in gezelschap.  

Haar onderzoek is onderverdeeld in twee lijnen, een lijn van onderzoek naar taal op het podium en de andere naar participatieve en pedagogische ruimtes. Ze voerde verschillende projecten uit in samenwerking met de kunstenaars Sofía Asencio, Idurre Azkue, David Franch, Txalo Toloza en Vicente Arlandis. 

credits

concept Macarena Recuerda / creatie Miriam Ubanet, Ana da Graça, Jorge Dutor &  Macarena Recuerda / licht Miriam Ubanet & Ana de Graça / muziek Nieves Arilla, Elliot, Nico Roig, Roger Puig & Román Gil / © Alexia Bombaci
www.macarenarecuerdashepherd.com