Willy (1,5+)

Ugo Dehaes
ma 12 feb - di 13 feb
12 feb
-
13 feb

Willy, een knalrode leguaan, verschuilt zich nieuwsgierig in een mysterieuze zwarte doos. Daar ontmoet hij een verbazingwekkende robot, met maar liefst acht armen die kunnen bewegen als een octopus. 

Eerst vindt Willy de robot maar wat vreemd: zijn bewegingen zijn bruusk en zijn geluiden eigenaardig. Maar wanneer de robot begint te dansen, vormen zijn bewegingen een prachtige caleidoscoop. Langzaam groeit er een vriendschap tussen Willy en de robot, waarbij ze steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Ze smelten samen tot een harmonieus geheel, waarbij de robot Willy betoverend door de lucht laat dansen. 

Met Willy combineert Ugo Dehaes de oeroude traditie van het poppentheater met de technologie van de robots die hij de afgelopen jaren leerde bouwen, en nu voor de jongsten onder ons! 

over het gezelschap 

Ugo Dehaes startte met dansen op 18-jarige leeftijd. Na een jaar intensief trainen begon hij aan de dansopleiding in P.A.R.T.S. In 1998 werkte hij als danser met Meg Stuart/Damaged Goods en in 2000 richtte hij zijn eigen gezelschap kwaad bloed op. Sindsdien maakte Dehaes regelmatig nieuwe dansvoorstelling, zowel binnen het avond-circuit als voor (en met) jongeren en kinderen. De inspiratie van de meeste voorstellingen lag in Dehaes' fascinatie voor het menselijk lichaam en zijn interesse voor wetenschappen. In 2018 verschoof zijn focus naar het choreograferen van dingen, en daarvoor leerde Dehaes robots te bouwen en te programmeren.  

credits

  concept & creatie Ugo Dehaes / i.s.m. Theater De Spiegel (project Prêt-à-porter), CC ’t Gasthuis