Peter van Heesen

Wonderwalkers (6+)

The100Hands (NL)
ma 12 feb - di 13 feb
12 feb
-
13 feb

Leuke en interactieve voorstelling in het klaslokaal voor volwassenen en kind.

Ken je dat? Dat gevoel dat je niet stil kan zitten, dat bijna elke vezel in je lijf wil bewegen, eropuit wil gaan, op avontuur? De dansers van Wonderwalkers zijn dat soort mensen.  

Kan dat ook in een klaslokaal? Jazeker! Kom dus mee op avontuur, als een wandeling over een bergketen van tafels, als een bewegende puzzel tussen bord en bank. Kom mee en verwonder je over de vele beweging in een ruimte waar je normaal zit, luistert, schrijft en leert. 

Na het onvolprezen Out of the box 2.0 in de mooie Clarenhofkapel op Krokusfestival 2023, is dit Nederlandse dansgezelschap terug. Ze kiezen opnieuw voor een bijzondere plek: een klaslokaal, tijdens de vakantie! Want daar fascineren en verwonderen ze altijd, op zulke onverwachte plaatsen. 

Peter van Heesen

over het gezelschap 

The100Hands staat onder leiding van Mojra Vogelnik Škerlj en Jasper Džuki Jelen. Werkend vanuit dans, architectuur en psychologie maken zij fysieke, interactieve voorstellingen waarbij verbinding (of het ontbreken daarvan) centraal staat: verbinding met jezelf, met de ander en met de omgeving. The100Hands is ervan overtuigd dat grote vraagstukken in de wereld hun oorsprong hebben in de relaties tussen mensen. Vanuit die gedachte is een doorlopend onderzoek naar intermenselijk contact de basis voor voorstellingen die allerlei vormen aannemen 

credits

 concept & choreografie Jasper Džuki Jelen / dramaturgie Mojra Vogelnik Škerlj / dans Alkis Barbas & Myrthe Marchal / muziek Arthur van der Kuip / styling & kostuums Esther Sloots / creative producer Dörte Wolter / artistiek advies Stefan Hahn / coproductie MV Tanzt an (DE) / met steun van Fonds Podiumkunsten, Gemeente Breda, TANZPAKT Stadt-Land-Bund, de Duitse regeringscommissaris voor Cultuur en Media, het ministerie van Wetenschap, Cultuur, Federale en Europese Zaken van Mecklenburg-Vorpommern, de Ostdeutsche Sparkassenstiftung & de Hanzestad Greifswald / © Peter van Heesen
The100hands.com