Een kleine anatomie (4+)

De Dansers (NL)
Belgische première
wo 14 feb 15:30 - 16:20
cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
kleine theaterzaal
14 feb
15:30 - 16:20
Geweest

Mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken.  
Jij hebt hele kleine vingers om snel mijn veters los te friemelen.  
Jouw mond is het grootst, daar past een hele boterham in.  
Jouw hoofd is zo klein, dat het helemaal in mijn oksel kan verdwijnen.  
Mijn schouders zijn het breedst en jouw neus het grappigst.  
En hoe zit dat eigenlijk van binnen?  
Is mijn honger groter dan de jouwe?  
Wie moet het nodigst plassen?  
En als vrolijkheid een kleur zou hebben, is die dan bij iedereen anders?   

In Een kleine anatomie brengen vier performers het lichaam in kaart en leren ze het beter kennen. Een voice-over praat hen luid en duidelijk door de 'choreografie' heen: eerst de arm, dan de knie, de tong en het bobbeltje achter je nek. In het begin volgt iedereen nog braaf. 

Maar dan slaat de speelse fantasie toe. Dan vliegen de voeten van de vloer, dansen de duimen alle kanten op en soms zit er net een grote teen in de weg. Speels, muzikaal, aanstekelijk, zoals we het gewoon zijn van De Dansers!

over het gezelschap

De Dansers zijn een bewegelijke band van dansers en muzikanten onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om hun dansconcerten: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Hun voorstellingen vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is.  

Zo wil het gezelschap inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. Ze maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert. 

credits

choreografie Josephine van Rheenen i.s.m. de spelers  / performers  Anna Bentivegna, Arturo Vargas, Hans Vermunt & Maxime Smeets  / dramaturgie Moniek Merkx / live muziek & compositie Hans Vermunt  / licht Tim van t’ Hof / © Bart Grietens
dedansers.com