Summer Dean

Club Origami (4+)

Seven circles (EN)
Belgische première
wo 14 feb - do 15 feb
14 feb
-
15 feb

Scheur, vouw, kreuk en … dans! 

Zullen we eens kijken wat we kunnen maken met één enkel vierkantje papier? Duik daarom in de magische wereld van Club Origami, een interactieve voorstelling die je toch wel anders zal doen denken aan, spelen met, plooien van … papier! 

Dans en livemuziek ontmoeten de magie van origami en nemen ons mee op een aanstekelijk en  inspirerend avontuur naar een land dat puur uit papier en spel bestaat. En jawel, niet alleen de dansers vinden het daar fijn, ook de kinderen en hun (groot)ouders maken aan het einde de oversteek en belanden in een heuse papieren versie van een Ibiza-party! 

De Japanse choreograaf Takeshi Matsumoto, die nu in Londen woont, leerde origami toen hij als kind school liep in Tokyo. Zijn fascinatie bleef en deelt hij nu met iedereen in deze feel-goodvoorstelling!

over het gezelschap

De Japanse choreograaf Takeshi Matsumoto is een danskunstenaar, danspsychotherapeut en choreograaf. Hij werkt al meer dan vijftien jaar, nationaal en internationaal, op het gebied van podiumkunsten, onderwijs en geestelijke gezondheid. Na het behalen van zijn BA in Dans en Drama in Japan, verhuisde Matsumoto naar Londen waar hij verder studeerde in Hedendaagse Dans aan Laban en een MA in Dansbewegingspsychotherapie aan de Roehampton University. 

credits

 concept Takeshi Matsumoto / creatie & spel Makiko Aoyama, Robert Howat & Takeshi Matsumoto / dramaturgie Lou Cope / decor & licht Ben Pacey / kostuums Giulia Scrimieri & Hania Kosewicz / muziek Robert Howat / coach Rosie Heafford / met steun van Little Big Dance commission, South East Dance met partner DanceEast, Take Art en Yorkshire Dance / coproductie Birmingham Hippodrome, Dance Umbrella, Strike-a- light en Spark Arts / productie Claire Summerfield/Tandem Works / © Summer Dean