Pierre Exsteen

Pourquoi pas! / Waarom niet! (3+)

TOF Théâtre
do 15 feb 15:30 - 16:20
cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
kleine theaterzaal
15 feb
15:30 - 16:20
Geweest

En waarom zouden we onze (voor)oordelen over de rolverdeling tussen moeders en vaders niet voorzichtig opschudden? 
  
TOF Théâtre laat ons de mooie, warme alchemie ontdekken die een “papan” (samentrekking van mama en papa) en zijn zoon verbindt. Een verbinding van soms turbulente en clowneske confrontatie, maar vooral van een fijne tederheid. 
  
Pourquoi pas? is een woordeloze duo voor mens en pop, maar bovenal is het een eigenzinnige, lieve en ontroerende voorstelling. Het Waalse TOF Théâtre bestaat al dertig jaar maar blijft telkens weer met een verrassende en frisse producties jong en minder jong verwonderen. 

over het gezelschap 

TOF Théâtre werd opgericht in 1987 door Alain Moreau. De poppen, die in hoogte kunnen variëren van 5 centimeter tot 5 meter, zijn altijd het middelpunt van de voorstellingen. Als aanhanger van het "gereduceerd realisme" vervormt TOF Théâtre de traditionele manipulatietechnieken en biedt het de poppenspeler de blik van de toeschouwer door middel van manipulatie van het zicht. Het gezelschap gaat ook de straat op met voorstellingen die speciaal voor dit publiek zijn gemaakt.

credits

 concept, poppen & scenografie Alain Moreau / regie Céline Dumont & Sandrine Hooge / assistentie Sandrine Hooge / spel Pierre Decuypere / muziek Max Vandervorst / kostuums Emilie Cottam / licht Sybille Van Bellinghen / set François Geeraerd, Genevieve Périat & Alice Carpentier / © Pierre Exsteen
toftheatre.be