Aline Nuyens, Sander Salden & Ellis Meeusen

confetti
residentie
ma 12 aug 10:00 - vr 23 aug 10:00
HET LAB, Hasselt
12 aug
-
23 aug
Vanaf 10:00
meer info

projectomschrijving

confetti is een poging om een nieuwe traditie te maken voor kinderen. Een troostfeest waarop verbinding centraal staat. Waarom gooien we vandaag nog confetti? Waarvoor willen we vandaag nog confetti gooien? Een feest als voorstelling en een voorstelling als feest, waarin het moment zonder neerdwarrelende confetti de uitzondering is.

confetti is de eerste samenwerking tussen makers Aline Nuyens, Sander Salden en Ellis Meeusen. Een voorstelling voor en vanuit kinderen, een feest waarop iedereen welkom is.

doel van de residentie

Nuyens, Salden en Meeusen willen hun tijd als resident in HET LAB graag gebruiken voor de onderzoeks- en allereerste creatieperiode van confetti. Met deze voorstelling willen ze zich verdiepen in de verschillende vormen van traditie en ritueel, met focus op de kinderwereld. Het onderzoek bestaat uit workshops/interviews met kinderen (8+), waarin ze kijken welke waarde zes- tot achtjarigen hechten aan traditie en welke taal zij hieraan geven, alsook gesprekken met experten in dit thema. Ze gebruiken graag de connecties/het publiek van HET LAB om deze gesprekken en workshops vorm te geven.

Vervolgens willen ze tijdens de residentie dit onderzoek omzetten in een eerste fase van schrijven en testen op de vloer.

Bekijk onze thema's