Le petit chaperon rouge / Roodkapje (8+)

Cie. Sylvain Huc
Belgische première
ma 3 mrt en di 4 mrt
3 mrt
en
4 mrt

Het vriendelijke Roodkapje, haar pannenkoek en haar potje boter, de grootmoeder, de hongerige en ietwat domme wolf, de dappere houthakker... Denk je dat je het verhaal kent? Nou, niets daarvan in dit venijnige choreografische voorstelling.

Sprookjes, en in het bijzonder Roodkapje, waren dan ook helemaal niet zo schattig als de gebroeders Grim ons vertelden. Verwacht bij Sylvain Huc dus zeker geen zeemzoet sprookje. Immers, hij gaat niet uit van het verhaal, meer zelfs: hij ontrafelt het verhaaltje tot zijn diepste kern. Namelijk: die van de kindertijd als een plaats van angst, fantasie en vrijheid enerzijds, en van afspraken, regels en wetten anderzijds. Opgroeien als een complexe knoop van gehoorzaamheid en opruiing.

Wees klaar voor een Roodkapje anders dan anders, een Roodkapje dat op een eigenzinnige manier emoties onderzoekt met behulp van wit neonlicht, van gezoem en gekraak van vinyl, van burleske dans.

Fascinerend, intrigerend, buitensporig origineel: Roodkapje vervelt bij Cie. Sylvain Huc tot een verhaal van angst en spel, maar ook vooral tot een verhaal van durf en plezier. 

credits

concept Sylvain Huc / dans Constant Dourville & Elena Sevilla / klank Mathieu Blanc / lichtontwerp Julien Appert / productie Faits & Gestes / residentie Foyer à Marminiac / met de steun van Scène de Bayssan, La Place de la Danse - CDCN Toulouse, Théâtre des 2 points - MJC de Rodez, Communauté d’agglomération Pays Basque & Le Scénograph Saint-Céré / © Loran Chourrau
sylvainhuc.com