Bachibouzouk (6+)

Cie. Philippe Saire
Belgische première
di 4 mrt en wo 5 mrt
4 mrt
en
5 mrt

Krokusfestival 2018. Cie Philippe Saire overdondert iedereen met zijn voorstelling Hocus pocus. Nooit voorheen zo’n staande ovatie gezien als toen. De voorstelling werd dé hit van het festival, en veel meer dan dat, want in de daarop volgende jaren speelde Hocus pocus vierhonderd (!) keer over de hele wereld!

In Bachibouzouk volgen we de uitdagende avonturen van drie jongens. Ze zijn roekeloos en heroïsch, maar ook wat onhandig, ze ondergaan beproevingen en raken verwikkeld in gevechten. Noem hen kleine grote helden met grote kleine moed.

Baches. Dekzeil. Stof of vluchtig, wol of plastic. Met dat materiaal gaat Philippe Saire aan de slag in deze voorstelling die hij omschrijft als ‘een ambacht van de verbeelding’. Immers, neem een lap stof, vorm, plooi, kraak en kijk: zie je er de wolken in, of de oren van een konijn, of een soldaat op de vlucht?

Ben je klaar voor een fascinerend spel van licht, geluiden, windmachines, schaduwen? Samen scheppen ze een andere wereld, samen schrijven ze een nieuw verhaal waar het fantastische mogelijk wordt.

Krokusfestival is verheugd het werk van Philippe Saire voor een tweede keer als Belgische première voor te kunnen stellen. 

credits

concept Philippe Saire / choreografie Philippe Saire, samen met Jérémie Nicolet, Louis Bourel & Antonin Mélon / accessoires Julie Chapallaz / klank Stéphane Vecchione / kostuums Isa Boucharlat / coproductie Petit théâtre de Lausanne & La Gare-Monthey / © Cie. Philippe Saire
philippesaire.ch