Stéphane Michel

Un océan d'amour / Een oceaan van liefde (7+)

Compagnie la Salamandre (FR)
za 10 feb - zo 11 feb
10 feb
-
11 feb

Liefde, spanning en avontuur op kantoor (en ver daarbuiten).

Een kantoor. Twee medewerkers. Grijze stofjassen. Veel werk is er niet, dus … maken ze, om de tijd  
te doden, papieren bootjes. Maar al vlug gaan ze er helemaal in op en slaat hun fantasie op hol! Wind, storm, vissen, haaien, boten, zeilen, monsters: op avontuur!

Deze twee volwassen kinderen nemen ons mee in een spannend verhaal dat zich aan de kust afspeelt. ‘Meneer’ gaat elke ochtend vissen, maar die dag niet want dan wordt hij... opgevist. Ervan overtuigd dat haar man leeft, gaat ‘Mevrouw’ hem zoeken; het is het begin van een gevaarlijk avontuur!

Een oceaan van liefde is een fijne poëtische en woordeloze voorstelling met papier-objecten  
en vooral heel veel liefde en fantasie. Echt een pareltje, liefst te bewonderen voordat de wereldzeeën ons niet langer laten dromen. Vandaar dat we deze kleine odyssee graag nu presenteren op Krokusfestival. 
 

OVER HET GEZELSCHAP  

La Salamandre is sinds 2005 gevestigd in La Chapelle-sur-Erdre. Of het nu op straat of in de theaters is, het werk van het gezelschap draait om poppenspel, een universele, veelzijdige kunstvorm op het kruispunt van beeldende kunst en theater. De intergenerationele voorstellingen zijn een zachte mix van poëzie en humor. 

credits

concept & spel Samuel Lepetit et Christophe Martin / regie Denis Athimon / naar het stripverhaal Un océan d’amour door Lupano & Panaccione © Éditions Delcourt – 2014 / met steun van Région des Pays de la Loire, Département de Loire-Atlantique, Espace culturel Capellia, La Chapelle sur Erdre – Centre culturel la Conserverie, Saint-Gilles Croix de Vie - Bouffou Théâtre, Hennebont / © Stéphane Michel
cie-lasalamandre.com