unRAVELed (6+)

Zonzo Compagnie
première
za 10 feb 17:00 - 17:50
cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
kleine theaterzaal
10 feb
17:00 - 17:50
Geweest

Hij was een kleurrijk figuur, Maurice Ravel. Op foto’s staat hij vaak met fleurige strikjes of een hippe das. Hij krulde de puntjes van zijn snor op als een hipster. Maar er zijn vooral niet veel componisten die zo kleurrijk verhalen konden vertellen met muziek!

Zonzo Compagnie kruipt in het hoofd van deze muzikale meesterverteller. De zoon van een uitvinder, die steeds met een kinderlijk enthousiasme bleef rondkijken. 

Het decor is dan ook een magisch huis met vele kamers. Kleine lichtspots verlichten schaalmodellen in plexiglas tot grote, bewegende schaduwen. We horen machines die geluiden maken, bewegingen die klanken maken, loopstations waar de musici worden gedupliceerd en uiteraard ook de heerlijke muziek van de maestro zelf.

Zonzo Compagnie was al vaak te gast op Krokusfestival: 3ACH (2017), Thelonius (2019), Liedjes met wortels (2021), roundabout #1 (2023). Waarom? Omdat ze prachtige muziekvoorstellingen maken voor jong en iets minder jong! 

OVER HET GEZELSCHAP

Zonzo Compagnie zet internationaal de trend voor muziekprojecten voor een jong publiek. Ze creëren voorstellingen die op een bijzondere manier muziek als uitgangspunt nemen. Ze betoveren het jonge publiek met intrigerende portretten van componisten als John Cage, verrassen met wonderlijke klankinstallaties, ontroeren met prachtige songs en maken indruk met een multimediale setup.   

Schoolvoorstellingen

08 feb 2024, 11 u

credits

compositie Maurice Ravel / regie Benjamin Vandewalle / muziek Lore Binon, Caroline Peeters, Anouk Sturtewagen & Kris Hellemans / scenografie & kostuums Erki De Vries & Freija Van Esbroeck / coproductie Opéra de Lille, Abbaye de Neumünster & Concertgebouw Brugge
zonzocompagnie.be