Papierlied (4+)

Annelies Van Hullebusch & Wanda Eyckerman
zo 11 feb 16:00 - 16:55
cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
kleine theaterzaal
11 feb
16:00 - 16:55
Geweest

Visuele reis doorheen een verrassende papieren wereld.
 
Een boek gaat open. Een bladzijde komt omhoog. Een driehoek verschijnt. Is het een tent? Rook uit  de punt. Woont daar iemand? Licht in de driehoek. Er klinken vogels. Er blaft een hond. Komt de zon op? De maan valt op de tent. En wordt een kano. Een lucifer is een roeispaan. 
 
Papierlied is een beeldende voorstelling die begint bij een kleine boekenkast. Langzaam ontvouwt er zich een wereld vol schaduwspelen, pop-upmaquettes, objecten, klank en licht. Zo wekken de maaksters een papieren wereld tot leven. Ze vouwen, knippen, scheuren en belichten. 
 
Annelies Van Hullebusch maakte voor Krokusfestival ooit een voorstelling in de slaapkamer van een kind. Aan de hand van gesprekken, objecten en notitieboekjes zoekt zij naar de beste vorm die haar wereld nodig heeft. Wanda Eyckerman kennen we van haar werk bij o.a. Tuning People, BRONKS, Kopergietery, Laika, fABULEUS… 
 
Trek je schoenen aan, stop je fantasie in je rugzak en ga mee op reis naar een verrassende papieren wereld! 

OVER HET GEZELSCHAP

Annelies Van Hullebusch is kunstenaar en performer die aan de hand van objecten, kaarten, maquettes, zelfgeschreven kortverhalen, audioverhalen en boeken telkens zoekt naar de beste vorm om haar werk te componeren. Samen met actrice Wanda Eyckerman knutselt ze een papieren wereld tot leven. 

credits

concept Annelies Van Hullebusch / spel Annelies Van Hullebusch & Wanda Eyckerman / eindregie Salomé Mooij / muziek Adriaan Severins / vorm & boek Annelies Van Hullebusch & Klaartje Vermeulen / licht Klaartje Vermeulen / productie WATMARSWAS / coproductie Theater FroeFroe & Perpodium / i.s.m. hetpaleis / © Clara Hermans
anneliesvanhullebusch.be