Is this a dance? / Noemen ze dit dansen? (5+)

Lavaelo / The Place (EN)
Belgische première
wo 14 feb en do 15 feb
14 feb
en
15 feb

Als je ter plekke draait zonder reden, als je met je voeten stampt van woede of je armen in de lucht gooit van vreugde... ben je dan aan het dansen? Of is dans iets anders?

Dat is wat de makers zich ook afvragen. Dus laten ze hun lichaam, verbeelding en fantasie de vrije loop. Verwacht energieke bewegingen, walvissen, dinosaurussen, draaiende planeten en … veel vragen. Want, is dit wel dansen? Of is dansen iets anders? En wat is dat dan?  

Die vragen hoor je als toeschouwer uit een kindermond, want The Place en Krokusfestival vroegen kinderen om de dans te bekijken en te bevragen. 

Dat alles levert een (h)eerlijke, herkenbare en toch verrassende voorstelling op voor iedereen die het leuk vindt gedachteloos op muziek te bewegen als niemand kijkt. Inderdaad, als…

over het gezelschap 

Lavaelo is een samenwerking tussen danskunstenaars Lola Maury en Eva Recacha. Samen creëren ze werk voor een jong publiek en hun families, waarin jongeren worden aangemoedigd om vragen te stellen over dans. Het werk van Lavaelo verkent de essentie van wat dans is, met de focus op bewegingskenmerken: snelheid, duur, ritme en acties. Ze kijken hoe deze ingrediënten met elkaar verweven zijn en een veelheid aan opwindende mogelijkheden creëren die niet door een verhaal worden gedreven. In hun werk testen ze hun instinct dat kinderen hier bijzonder gevoelig voor zijn als uitbreiding van hoe ze spelenderwijs leren. Waar is dans van gemaakt? Hoe passen de ingrediënten op hun plaats en wat gebeurt er als ze dat doen? 

credits

 choreografie Eva Recacha & Lola Maury / dans Eva Recacha & Chisato Ohno / tekst Alberto Ruiz Soler, Eva Recacha, Lola Maury & Michael Crowe / klank Alberto Ruiz Soler / kinderstemmen Unai Ospina Recacha & Arin Ospina Recacha, in het Nederlands door Janneke Kramers / kostuums & decor Kate Lane / licht Ben Moon / educatief advies Michael Crowe / tekstvertaling Emilie Hulsmans / coproductie The Place / met dank aan The Egg, HS2 Camden & National Lottery through Arts Council England / © Rocio Chacon
www.theplace.org.uk