My sweet panther (12+)

Theater FroeFroe & Theater Stap
wo 26 feb 20:00 - 21:00
cultuurcentrum Hasselt, Hasselt
concert- en theaterzaal
26 feb
20:00 - 21:00
Tickets
  • prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling.

My sweet panther is het verhaal van een aan lager wal geraakte stad. Alle fabrieken gingen er failliet waardoor een hele gemeenschap crashte. Iedereen zit in de miserie, maar nu schijnt er een lichtpuntje.

Jaren geleden vertrok Claire onder vreemde omstandigheden. Intussen is ze multimiljardair en brengt ze een bezoek aan haar geboortestad. Iedereen hoopt dat ze een wilde investering doet die de stad er bovenop zal helpen. Haar ex-lief woont hier nog steeds en hij moet Claire overhalen tot gulle daden.

Madame Claire blijkt inderdaad 5 miljard in de stadskas te willen investeren, op één voorwaarde: ze vraagt gerechtigheid. Ze wil dat haar ex-lief vermoord wordt. Hij is de reden van haar vertrek…

Het vakmanschap van FroeFroe, de ongedwongen stijl van de STAP-acteurs, de menselijke poppen: alles klopt in deze eigentijdse bewerking van Dürrenmatts klassieker Bezoek van de oude dame (1956). "Beestachtig goed," schrijft recensent Magali Degrande. Daar zijn we het volkomen mee eens!

credits

van & met Annelore Stubbe, Charlotte van den Bergh, Daan Hutten, Dries De Win of Rob Van der Auwera, Dries Fosseprez, Els Van Gils, Gert Dupont, Lynn Proost, Evelien Alles, Marc Maillard, Pieter Lavrijssen, Stan Martens, Tuur Verelst & Sinay Bavurhe / poppen & decor Gert Dupont, Jan Maillard, Janneke Hertoghs, Zia De Mesmaeker, Marc Maillard, Astrid Michaelisen, Bert De Mulder, Nina Dupont, Patrick Maillard, Charlotte Hannes (stage), Charlotte Becuwe (stage) & Koen Van Hoecke / met dank aan het personeel Dagcentrum Kasteel
froefroe.be